Baleset a kiránduláson – irány a fogorvos

Nagyon szeretem a természetet. Egy séta az erdőben, vagy nézni a tavacska vízének hullámzását, engem olyan nagy energiával tölt fel, hogy akár egész héten boldog vagyok, és jól kezelem a külső stresszt is. Ezért igyekszek gyakran eljárni, néha akár nagyobb kirándulásokat is szervezni, esetleg kempingezni vagy hasonló. Szerencsére párom is mindig nagy rajongója volt az ilyen vagy hasonló kiruccanásoknak, így gyermekeink születése után is terveztük folytatni ezt a kis hobbinkat. Szerencsére jól fogadták az első kirándulásunkat is, így egész mai napig igyekszünk havonta, esetleg kéthavonta valami hasonlót összehozni.

Legutóbbi kirándulásunk alkalmával, ugyancsak az erdőbe mentünk sátorozni, barátainkkal együtt, akiknek ugyancsak 2 gyermekük volt, és nagyon jól kijöttek egymással. Mindig kitaláltak valami remek játékot, és szívből élvezték a természet adta lehetőségeket is.

Így történt az az eset is, amikor egy bújócskaszerű játékot találtak ki, és fiam egy óriásit esett az egyik fa gyökerében, kiverve fogát, ami sajnos már nem a tejfoga volt. Szerencsére nem ütötte meg máshol magát nagyon, a foga helye azonban fájt egy kicsit, de sokkal jobban aggódott amiatt, hogy most élete végéig így fog kinézni. Gyorsan megnyugtattam, hogy erről szó sincs, vannak már olyan kezelések, ahol be tudnak illeszteni mesterséges fogat a fogsorba és olyan, mintha nem is történt volna semmi vele. Ez a fog implantátum. Megígértem neki, hogy amint hazaérünk, keresek egy profi fogorvost, aki helyre tudja tenni a fogsorát és persze olyat, aki gyengéden bánik vele, ugyanis mint minden gyerek (sőt még felnőttek is) fél egy kicsit a fogorvostól.

Hazaértem, és neki is álltam a kutatásnak, ugyanis nem akartunk állami rendelőbe menni, hiszen minél előbb szerettük volna megoldani a problémát, a másik pedig, hogy egy magánrendelőben választhatunk az orvosok közül, és gyermekem számára fontos, hogy egy olyan orvos kezelje, aki szimpatikus, kedves, nem ijed meg tőle, az amúgy is ijesztőnek tűnő kezelés mellett.

Szerencsére gyorsan találtam egy szimpatikusnak tűnő rendelőt, ahol a fog implantátum árak is nagyon kedvezőek voltak, a fogdokikról pedig részletes bemutatkozás szerepelt, így közösen kiválasztottuk a legszimpatikusabbat és másnap reggel fel is hívtam őket időpontkérés miatt. Gyorsan találtunk megfelelő időpontot, így pár nappal később meg is érkeztünk a megbeszélt időre. A fogász bemutatkozott és valóban kedvesen bánt kisfiammal is, aki így nyugodtabb szívvel ült be a fogorvosi székbe. Értett a gyermekek nyelvén, megvizsgálta a fogakat, illetve, a hiányzónak a helyét és elmondta, hogy mit fog csinálni, és hogy egyáltalán nem kell megijedni, nem fog fájni. Láttam fiamon, hogy nagy kő esik le a szívéről, de azért a kezelés még előtte állt. Az orvos folyamatosan mesélt neki, evvel is lekötötte őt. Amikor befejezte az első munkálatokat, megbeszéltük a következő találkozó időpontját, ami hasonlóan jó hangulatban telt, gyermekem már egész bátran ült a székbe.

Amikor elkészült a mestermű, valóban olyan volt, mintha a sajátja lenne, és nem történt volna előtte semmi. Hálásak voltunk a fogdoki ilyen profin végzett munkájáért.