Hurrá, nyaralunk!

Nagyon vártuk a nyaralást a családdal a Siófoki kempingben idén is. Mindig jó élmény, mikor elmegyünk, és nagyon sokat szórakozunk ilyenkor, élvezzük az együttlétet. Nagyon kevés időt tudunk együtt tölteni, mert mindenki éli a maga kis életét, mindenki ezer felé szakad és rengeteg a dolga, ezért is olyan nagy esemény a közös nyaralás, ahol kicsit kikapcsolódunk, és élvezhetjük, hogy látjuk egymást.

 

Persze, egy család élete sosem ilyen rózsaszín, mert mindig van valami, amivel idegesíteni tudjuk a másikat. Én például rendmániás vagyok, és azzal kergetem halálba a többieket, hogy egyfolytában pakolok. Nem tudom megállni, pedig odafigyelek rá, hogy ne vigyem túlzásba, de nem megy, ez egy függőség szerintem. Ugyan úgy, mint apának az, hogy még a nyaralás kellős közepén is a legfontosabb, hogy meglegyen a Beach Life ingyenes pörgetések bónusz. A gyerekek meg már csak gyerekek, ő rájuk nem lehet haragudni, mert amit csinálnak, nem gyarlóságból, vagy szándékos bosszantásból csinálják, sokkal inkább tapasztalatlanság vagy kíváncsiság az oka annak, hogy olyan döntéseket hoznak, amivel minket feldühítenek.

 

De nyaralás közben a konfliktusok sem olyan élesek, mint egyébként. Nagyon furcsa, hogy ilyenkor, mint ha kikapcsolna az emberben egy reflex, ami azért felelős, hogy lépten, nyomon felhúzza magát. Ilyenkor igyekszünk csak a szépet látni, csak arra gondolni, ami vidámmá tesz minket és kiélvezni a pillanatot, már az elejétől kezdve azon aggódva, hogy egyszer véget ér a hét, elszáll a varázs, és vissza kell térnünk a szürke hétköznapokba.

 

De az az egy hét, az csak a miénk, a mi egy hetünk, amikor olyat is megcsinálunk, amit egyébként sosem. Ki gondolta volna, hogy például én valaha együtt fogok inni a gyerekeimmel? Vagy, hogy a férjemmel tandembiciklin fogunk közlekedni, és azzal járjuk be a környéket? Ő egyáltalán nem az a típus, aki felül egy tandembiciklire, sőt, az esetek többségében a nappaliból sem lehet kirobbantani, még a hűtőig is nehezen vánszorog el, mert legtöbbször ahhoz sincs kedve, de egy nyaralás alatt még arra is mutatkozik példa, hogy ő felül a tandembiciklire. És még kérni sem kellett rá, sőt, ő mondta, hogy béreljünk egyet, mert tök bulis lenne azzal közlekedni.

 

Na és azok a hosszú éjszakák, a naplementék, a séták, a nagy beszélgetések és nagy röhögések, mind olyan élményt adnak, amire az ember a legnagyobb szeretettel emlékszik vissza.

 

Imádom a nyaralást. Ha tehetném, minden hónapban egy hetet nyaralnék. De sajnos csak egy évben egyszer van rá lehetőségünk. Bár az is lehet, hogy ezért értékeljük annyira, ha eljutunk, mert ritkán fordul elő. Ha sűrűbben mennénk, lehet, hogy nem lenne akkora élmény, de így, hogy egy egész évet kell várni, így nagyon felértékelődik, és nagyon sokat ad nekünk az élmény.

 

Jövőre lehet, hogy külföldre megyünk. Még nem döntöttük el pontosan, de manapság annyira jó ajánlatok vannak, hogy az ember esze megáll. Egy külföldi repülős nyaralás olcsóbban megvan, mint egy hét a Balatonon. Szóval ez is felmerült, és ez lenne csak aztán az igazi élmény számunkra. Elutazni repülővel.