Kedvcsináló felnőtt táborokhoz

Sokan furcsán néznek rám, amikor elmesélem, hogy felnőtt létemre, nyaranta nagyon szeretek táborokba járni. A tábor szót mindenki a gyerekkorhoz társítja, főleg az iskolások elfoglaltságának tulajdonítják, pedig igen is, a felnőttek is járnak táborba. Tematikus táborok ezek, természetesen nem a felügyelet a lényege, a legtöbben valamit tanulunk, vagy olyan tevékenységet végzünk, amit együtt jobb csinálni, mert így óriási élményt ad. Az idén is megfordultam több táborban is, az utolsó például egy tánctábor volt, amit férfi létemre mindenki még jobban furcsállt, mint egyébként szokták a tényt, hogy táborba megyek.

 

Nem is értem, hogy mi ebben a különös, ha egy férfi szeret táncolni, szép nők közelében lenni, és velük normális keretek között, koreográfia mentén táncolni? Szerintem inkább az a férfi furcsa, aki egy ilyen lehetőségre nem kapja fel a fejét. Én például azonnal jelentkeztem, amikor megláttam a hirdetést a neten. Szóltam a haverjaimnak, persze kinevettek, de így utólag, hogy elmeséltem az élményeimet, már nagyon bánják, hogy nem hallgattak rám, és többen közülük jelezték, hogy jövőre, ha megyek, akkor velem tartanának.

 

Az, hogy naponta 4 órán át táncolunk ilyenkor, csak egy része az egész képnek. Maga a tábor egy csodálatos szállodában volt megrendezve, így volt lehetőségünk medencézni, voltak egyéb, fakultatív programok is, amiken részt vehettünk, például kirándulások.

 

Emellett pedig esténként ismerkedős estek, és bulik, iszogatások zárták a napot, ahol nem csak nőkkel volt lehetőségem megismerkedni, de a srácokkal is szépen összebarátkoztunk, és egy ital és egy szivar mellett mentek hajnalig az Ingyenes pörgetések.

A tábor egy hétig tartott, és nagyon jól éreztem magam, egészen biztos vagyok benne, hogy jövőre is elmegyek, ahogyan az előrejelzések mutatják, most már a barátaim társaságában. De idén, ezzel még nincsen vége, mert vár rám még nyár végén egy szörf tábor, ahol megtanulhatjuk ennek a sportnak minden titkát, szintén csoportosan, mert úgy sokkal jobb buli valamit megtanulni, ha csoportosan végzitek a tevékenységet, van kihez viszonyítanod magad, és az órák végén megoszthatod valakivel a tapasztalataidat, élményeidet. Persze azt is lehet, hogy olyannak meséled el, aki nem volt ott, és nem tapasztalta maga is meg, de egy ilyen ember sosem fogja ugyan úgy megérteni, amit mondasz neki, így a beszélgetés egy idő után okafogyottá válik.

 

Remélem sikerült kedvet csinálnom másoknak is a felnőtt, tematikus táborokhoz. Higgye el nekem mindenki, hogy ez egy kiváló szórakozási és fejlődési lehetőség, szerintem igazán buta az, aki ezt az életéből kihagyja. Csak egyszer kell belevágni, és a rabja lesz az ember, ezt garantálom, velem sem volt ez másképp, és azokkal sem, akikkel ezeken a rendezvényeken találkoztam. De nincs is erről már tovább mit beszélni, akit érdekel a dolog, annak ki kell próbálnia!