Kerékpártúra az új nemzedékkel

Kívülről úgy tűnhetett, hogy egy átlagos vasárnapi családi kirándulásra megyünk, ám a három éves kisfiam számára ez egy nagyon különleges nap volt, a harmadik szülinapja. Alig vártuk már, hogy végre meglephessük, ugyanis most érte el azt a kort, hogy megkaphatja az első kis biciklijét, a kismotor játék után.

A gyermekévek jó esetben nagyon szorosan összefonódnak a biciklizéssel, én imádtam gyerekként, a faluban mindig azzal jártam, és a kis barátaimmal is mindig cangával nyomultunk, a szomszédos erdőben pedig rengeteg útvonal volt már kialakítva, ahol lehetett száguldozni a magunk módján. Csak néhányszor estem hatalmasat, tanulságosak voltak az esések ,de szerencsére sosem sérültem meg nagyon. Ahogy visszagondolok erre az évekre, úgy érzem, hogy szeretném ezt is megadni a kisfiamnak, hogy neki is hasonló élmény legyen a saját életében ez a dolog. Arról nem is beszélve, hogy felnőttként ugyanígy megmaradt a kerékpárok utáni vonzalom, a kedvesemmel nagyon szeretünk kerékpártúrákat tartani, és mióta a kis Bende megszületett, kicsit visszaestek az ilyen típusú kirándulások, de szépen lassan újra a hétvégék általános kikapcsolódási formái lehetnek majd.

Az internet által behálózott világban egyértelmű volt számunkra, hogy keresünk egy jó webshopot, ahol nagy a választék és kinézünk egy, a Bendének pont megfelelő kis gyermek kerékpárt. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de amióta van lehetőség az interneten rendelni, azóta nekünk sokkal könnyebb az életünk. Munka után nem azzal megy el az idő nagy része, hogy még bevásárolni járunk, hanem minden szükséges dolgot meg tudunk időközönként rendelni az interneten egy webshopból, és a kisfiunk születése óta az ajándékok nagy részét is az internetről rendeltük, a vásárlói visszajelzések alapján mindig ki tudtuk választani azokat az ajándékokat, amik a legmegbízhatóbbnak bizonyultak. Ez az alkalom sem volt kivétel.

Hosszú kutakodás után végül egy olyan oldalra leltünk, ahol akkora választékot találtunk, hogy biztosak voltunk benne, megtaláljuk az igazán frankó bringát. És ekkor jött a nagy párbaj a feleségem és köztem. Star Warsos, vagy mondjuk Dino-s? Milyen színű? Netán inkább pókemberes? Annyit biztosan tudtunk átlag árakat nézve, hogy 20 ezer forinti rendelésünk lesz, több okból is. Egyrészt afölött ingyen szállítás jár, másrészt pedig ha kis is növi a Bende 1-2 év alatt ezt a gyermek kerékpár méretet, akkor is olyan konstrukciót akartunk venni, amit aztán rendesen lehet nyúzni, és nem fog darabokra esni néhány hosszúhétvége után. Egy fél órás beszélgetés és ötletelgetés után arra jutottunk, hogy egy sima, mesehős, és Star Wars mentes bringát fogunk választani, úgyis minden egyéb ajándéka nagyjából valamilyen meséhez vagy más játékhoz kapcsolódik, a bicikli legyen csak bicikli, a márkáján kívül legalább ide ne furakodjon be a fogyasztói táradalom gyerekekre specializált módszere.

gyermek kerékpár

Na jó, de, mégiscsak. A Star Warsos bukósisak és védőfelszerelés nagyon megtetszett nekem, és sikerült a páromat meggyőzni róla, hogy mennyire vagány, Bende úgyis folyton fénykard párbajra akar engem kihívni, ezért muszáj volt legalább kicsit belecsempészni ezt a világot az ajándékba. Amúgy egy sima, színes, mesehős mentes 3 éves kortól ajánlott gyermek kerékpárt vettünk neki. Az ajándékozás viccesre sikeredett, a biciklizés miatt most nem hegyes-dombos kirándulóhelyszínt kerestünk, hanem egy tó melletti erdős övezetet, Bende tudta, hogy valamiben sántikálunk, folyton kérdezgette, hogy most mi fog történni. És amikor megleptük az ajándékkal, annyira megörült, hogy elkezdett visítani, mellettünk pedig egy másik család sétált, és ott az anyuka aggódva szaladt hozzánk, hogy mi a baj, ő amúgy orvos, hol sérült meg a gyerek, tud-e valamiben segíteni. Természetesen elég nagy röhögés lett az egészből, Bendét meg beöltöztettük a védőfelszerelésbe, és kezdődhetett a nagy kaland. A kis kölök szürkületig nem volt hajlandó leszállni a bringájáról, még az ebédet is a kis háromkerekűjén fogyasztotta el. Reméltük, hogy szeretni fogja ezt a biciklit, de az eredmény midnen várakozásunkat felülmúlta. Egy újabb biciklissel bővült a bringások tábora!