Motoros hátizsák ballagásra

Most ballagott az öcsém középiskolából. Elég késői csemete volt, így van köztünk tíz év. Én már nem otthon lakom, de a nagyobb eseményeket mindig közösen ünnepeljük meg. Így volt ez a ballagással is, nem lehetett máshogyan.

A ballagás

Középiskolába jár az öcsém, Zsolt. Nagyon jó esze van, és mérnök szeretne lenni, ami azt jelenti, hogy tovább is szeretne tanulni, és egyetemre menni. Jól tud rajzolni, számos dolgot tervezett már.

Sokat gondolkodtunk, hogy mit is adhatnánk neki Józsival ajándékba ballagásra. Először a pénz került a szóba, hiszen annak örülne a legjobban, de mégis az olyan személytelen, így inkább ajándékban szerettem volna gondolkodni. Vagy legalább úgy, hogy kapjon valamit mégis.

Anyám sem tudta nagyon, hogy mit adhatna neki, hiszen mindene megvolt.

vespa-498247_1280Különösen nem szeret semmit. Motorozás a hobbyja, de van neki egy motorja, meg azt nem is lehetne neki vásárolni, hiszen az olyan dolog, amit neki kell kiválasztania.

Pont anyuéknál voltam a múlt hétvégén, mikor öcsém a motoros újságot böngészte a kanapén. Mellé heveredtem, miközben az ebédre vártunk, és közben beszélgettünk. Azt tudom, hogy ez az újság minden hónapban jön neki, vagy negyed évente, a lényeg, hogy valami motoros katalógus,  amiben az újdonságok vannak benne. Éppen a motoros hátizsákokat nézegette, hogy melyik milyen szuper, mennyi zsebbel, milyen praktikusak, és ott áradozott. Most pedig még akciósak is, és hogy úgy is kellene neki valami erősebb strapabíróbb zsák majd a cipekedés miatt.

Ha felveszik az egyetemre, kollégiumba megy egyenlőre, és akkor nem lesz neki jó a mostani táskája.

Már meg is lett a megfelelő ajándék az nélkül, hogy különösebb erőfeszítést kellett volna tennem. Gyorsan járt az agyam, hogy hogyan is tudnám kipuhatolni, hogy melyik lenne neki a legjobb, melyik tetszik neki a választékból. Mondtam neki minden félét: Ez olyan színű, mint a motorod. vagy olyasmit, hogy ez olyan csajos táska. A lényeg, hogy valahogyan kitaláljam, hogy neki melyik tetszik, vagy egyszerűen rábökjön valamelyikre.

A táskák válogatása

Végül magától kezdett róla beszélni, amiért én magamban igen csak hálás voltam, hiszen elég finnyás, mi van ha olyat kap,ami nem tetszik neki. A pirosat kilőtte, hogy nem kell neki, az amelyikre azt mondtam, hogy olyan csajos. Végül is az volt amúgy is. Egy kék fekete szín összeállítású, és egy rikító zöld fekete mellett tette le a voksát. Az a kettő tetszett neki. nem is faggatóztam tovább, nehogy lebuktassam saját magamat, és az ötletemet.

Mire elkészült az ebéd, végig is néztük az újságot. Ebéd után szerencsére, ő elment otthonról, így gyorsan közölte anyámmal az ötletemet, hogy mi lenne, ha vásárolnánk neki egy hátizsákot, és még tennénk bele mellé egy kis pénzt. Így ajándékot is kapna, de pénzt is, amit arra költ el, amire ő szeretné.

Ő is jó ötletnek találta, így gyorsan megmutattam neki az újságot, hogy megnézzük közösen, neki melyik táska tetszik, én pedig kiírtam a választott táska cikkszámát, mindent, hogy meg tudjam az interneten keresztül rendelni.

A táska időben meg is érkezett, nem is csomagoltuk ki, hanem úgy hagytuk, és a ballagás napján, a borítékkal együtt adtuk oda neki. Reméltem, hogy a doboz a megfelelő táskát rejti majd, és hogy a finnyás öcsémnek is tetszeni fog élőben a kiválasztott motoros hátizsák.