Nem lehet elég korán elkezdeni megismerni a természetet

Elvittem a gyerekeket kirándulni az erdőbe múlthéten. Nem csak a sajátjaimat, hanem összeszedtem egy egész kis csoportot, akikkel együtt mentünk. A szülőket nem volt könnyű meggyőzni, tekintve, hogy szerintük az erdő millió veszély forrása, és ott minden bajuk lehet. Pedig nincs annál biztonságosabb és szebb hely, hiszen minden, ami ott van természetes, és ha az ember tudja, hogy hogy kell a természethez közelíteni, azt a természet mindig meghálálja.

Nagyon szuper kis túra volt, nap közben kirándultunk, este sátoroztunk meg sütögettünk, és nagyon odafigyeltem, hogy minden természetes legyen, ami nálunk van. Például tilos volt mesterséges kozmetikumokat magukkal hozni, inkább én bevásároltam az aquamundinál. Vettem mindenkinek elegendő testápolót, krémet, és több féle kézműves szappan is került a táskámba, ami szintén teljesen természetes anyagokból készült, így ha adott esetben egy folyóban tudtunk csak megfürdeni, nem szennyeztük a környezetünket.

A gyerekek nagyon élvezték az új látásmódot, az erdőt, a természetet, és nagyon sokat tanultunk együtt a növényekről és az állatokról. Persze, mikor hazaértünk, mindenki nagyon fáradt volt, de biztos vagyok benne, hogy nagy élményt jelentett nekik ez a kirándulás, és talán kicsit elvetettem bennük a természet szeretetének magját. A városi környezethez képest nagy változás volt ez nekik, és ha csak egy részét elmesélik a családjuknak, a család pedig megérti, milyen fontos ez a gyerekeknek, már nyertünk.