A nyári túrákon jól jött az új motoros bőrdzsekim

Imádom a nyarat! Biztos sokan vannak még így ezzel, azokat pedig egyáltalán nem tudom megérteni, akik szerint ezek a hónapok egyenlők a szenvedéssel. Ugyan már! Amint beköszönt a nyár, az ember sokkal szabadabbnak érzi magát, a nap sugarai feltöltik őt nem csak melegséggel, hanem energiával is, arról nem is beszélve, hogy ilyenkor van igazán szezonja a nyaralásnak, utazásnak és még a motorozásnak is! Ez az én véleményem, nem muszáj velem egyet érteni, de én állítom, hogy nyáron az élet sokkal szebb és jobb lesz.

Motoros múltam

Amióta az eszemet tudom érdekel a motorozás. Már kissrác koromban kaptam egy műanyag motort, amivel megállás nélkül róttam a köröket az udvaron. Azt hiszem akkor pecsételődött meg igazán a sorsom. Beleszerettem a két kerékbe (annak ellenére, hogy a kölyök motornak három is volt a stabilitás végett) és azóta is azt vallom, hogy az igazán menő járműveknek ennél több nem is kell.

Végigjártam én a motorozás szamárlétráját. Kamasz koromban robogóztam, aztán ahogy nagyobb és idősebb lettem, úgy kerültek alám nagyobb, újabb és erősebb gépek. Minden nyaramat végigdolgoztam azért, hogy finanszírozni tudjam a hobbimat és ne kelljen a szüleimet pumpolni vele. Örülök, hogy így tettem, mert ennek köszönhetően már fiatalon megtanultam, hogy mit jelent a kemény munka, a saját magam által keresett pénz és az ebből fakadó valamilyen szintű szabadság érzet. Jó érzés volt az, hogy megdolgoztam ezekért a dolgokért, azt hiszem így még jobban is tudtam értékelni mindezt.

Persze autóra is letettem a jogosítványt, mert hát télen, hóban, fagyban és esőben sem lehet motorral közlekedni, de a kocsik nem lettek a szenvedélyem. Az számomra csak egy szükséges használati eszköz és semmi más. A motor bezzeg… Na az szerelem!

Motoros túrák

A hobbimnak köszönhetően új barátokra is szert tettem, beléptem egy motoros klubba, ahol szeretettel fogadtak. Nem mondom, hogy az ottani srácokkal napi szinten tartjuk a kapcsolatot, de évente többször összejárunk, szervezünk közös programokat, kirándulásokat.

Idén nyáron is több túrán voltunk együtt. Elutaztunk Ausztriába, körbemotoroztuk a Balatont és még a horvát tengerpartra is eljutottunk. Minden évben megpróbálunk olyan helyekre menni, ahol korábban még nem jártunk, de mivel sokan vagyunk, néha nehezen kivitelezhető, hogy olyan legyen az úti célunk, ahol még senki sem járt közülünk. Sőt… Általában úgy születnek az ötletek, hogy valaki felvet egy helyet, ahol már járt és jól érezte magát, és úgy gondolja, hogy a többiek is jól éreznék ott magukat.

Az új bőrdzsekim

Biztos sokan gondolják azt, hogy felérhet egy kínzással az, amikor az ember a nyári hőségben felveszi a speciális motoros ruhát, hiszen abban biztos meleg van. Hát, tény, hogy nem olyan érzés, mintha az ember egy légkondícionált szobában ülne, de sebaj. Az élvezet mindenért kárpótol.

Viszont senki se gondolja azt, hogy egy motorosról feltétlen szakadnia kell a víznek. Szerencsére a ruha gyártók is tisztában vannak azzal, hogy nyáron meleg van, és gyártanak olyan kabátokat és nadrágokat is, amik kifejezetten a nyári szezonban a legalkalmasabbak. Idén nyáron én is beszereztem egy új nyári motoros bőrdzsekit ami légáteresztő, ezért nincs benne olyan melegem, mégis bőrből van és protektorokkal szerelték fel, hogy az ember biztonságban lehessen.

Minden idei nyári túrán ezt a dzsekit viseltem és tényleg jó szolgálatot tett. Sokkal kevésbé volt melegem, mint azoknak, akik nem nyári felszerelésben voltak. Ha valaki olyan motor megszállott, mint én, annak tényleg érdemes beruháznia néhány ilyen spéci felszerelésre.