A Plitvicei tavaknál kirándulni és kimondani az esküvőnkön szintén ott a boldogító igent

Számomra ez esküvőm egy hatalmas meglepetés volt, ugyanis egy kirándulásnak indult. De persze nem számomra, hanem a feleségem számára, mert én terveltem ki az egészet. Mivel ő nem volt felkészülve a dologra, csak a ruhája volt már megvéve, így nekem kellett mindent intéznem, még azt is, hogy hogyan fogjuk megörökíteni ezt az egészet.

Ennek örömére utána néztem a neten az esküvői videós áraknak és meglepően barátságos összegekkel találtam szemben magam. Egy dolog tuti biztos, hogy megéri megörökíteni egy olyan napot, polgári és esküvői szertartást, amely életünk legboldogabb napjai közé fog tartozni, amikor nem kell holmi szerepjátékkal megjátszanunk magunkat, amikor a világ legboldogabb emberei közé tartozhatunk és remélhetőleg utána már mindig így fogunk érezni. Testi jeleket meg lehet játszani, de érzelmeket nem.

Mivel az esküvő remélhetőleg életünk során csak egyszer következik be és örökké tart boldogságban, szeretetben, így ezt a szórakozási módot, amit a nagynap nyújt, az ember csak akkor élheti újra át, ha megnézi a felvételeket, az esküvői filmet.

Egy egyszerű kirándulást terveztünk a menyasszonyommal kettesben a szomszédos Horvátországba. Ő mit sem sejtve az egészről készült a kirándulásra, én pedig hívtam a vendégeket és nagyon izgultam, hogy minden rendben legyen és titokban maradjon a dolog, mert ugye a család tud ám pletykálni és kicsúszhat néha egy egy olyan dolog az ember száján, aminek nem kellett volna. Attól is féltem, hogy nehogy én elszóljam magam.

Az esküvő helyszínéül a Plitvicei tavak környezete szolgált. A Plitvicei Tavak Nemzeti Park, vagyis a Nacionalni park Plitvička jezera Horvátország legnagyobb, és Délkelet – Európa legrégebbi nemzeti parkja, 1979 óta a világörökség része. 1949 – ben alapították, területe 300 km 2, legmagasabb pontja az 1279 méter magas Sliski vrh. Gyönyörű ez a hely, mindenkinek érdemes lenne ide legalább egyszer elnézni, nem véletlenül választottam én is ezt a helyet életem egyik legfontosabb napjához. A Plitvice Tavak Nemzeti Parkot két részre szokták osztani, a felső és az alsó tavakra. Mindkét részt érdemes megnézni. Hát, mi bejártuk az egészet. A felső tavak területén található a nemzeti park legnagyobb tava, a Kozjak. Itt van a Crna és a Bijeja Rijeka folyónak a forrása is. Az alsó tavak még szebbek, itt láthatók a leghíresebb, képeslapi vízesések, sokkal nagyobb is a tömeg ezen a részen.

Az égvilágon minden meg volt szervezve. A zenei aláfestéstől kezdve az esküvői videósig és a kreatív fotózásig, továbbá a vendégek helyszínre való eljuttatása is, amelyről nagy részben szintén nekem kellett gondoskodnom. De számukra ez szintén egy élmény volt, egy igazi kirándulás, csak még egy csodálatos dologgal megfűszerezve.

Nagy bátorság kellett ahhoz azért, hogy ezt az egészet megtervezzem, de szerettem volna, ha ez a nap még emlékezetesebb lenne, mint amit valaha a feleségem, vagy én el tudtunk volna képzelni és úgy gondolom, hogy ez sikerült is.

Bár bevallom, hogy megnéztem ugye az esküvői videós árakat, de nem a pénz volt, ami elsősorban számított nekem, hanem az , hogy egy olyan full HD minőségben kapjuk majd meg a képeket és a felvételeket, természetesen megvágva, zenei aláfestéssel, ami mindig is fel fogja idézni nekünk a nagy napot, életünk legszebbjét. A kreatív fotózás is nagyon jól sikeredett, sok kép készült úgy, hogy a tavakon csónakázunk, szinte mesebeli az egész.

El se hiszem, hogy ez megtörtént velem és minden nap hálát adok az univerzumnak, hogy behozta az életembe életem szerelmét.