Sport babakocsi azoknak, akik gyerek mellett sem bírnak egy helyben maradni

Nagyon örültem annak, amikor a feleségem bejelentette, hogy gyermeket várunk. Mindennél jobban vágytam az apaságra azóta, hogy feleségül vettem, de azért az őszinteséghez hozzá tartozik az is, hogy voltak félelmeim. Ezek közül az egyik az volt, hogy biztosra vettem, le kell mondanom a túrázásról. Ha úgy nézzük, igazam is lett, meg nem is.

A babakocsi választás jelentett mindent

Talán nem okozok meglepetést, ha azt mondom, nem értek igazán a babakocsikhoz. Egész életemben ezidáig azt hittem, hogy van „a” babakocsi, és hogy maximum a színe, meg a formája különbözhet – de nagyot tévedtem.

Amikor elkezdtem böngészni az interneten, viszonylag hamar rátaláltam a babakocsik.hu-ra, ahonnan a babakocsik egész tárháza zúdult rám hirtelen. Rengeteg márka, modell, típus… azt se tudtam, hova nézzek, egészen addig, míg rá nem találtam valamire, amit kifejezetten nekem találtak ki: a sport babakocsira.

Ahogy megláttam ezt a nevet, tudtam, hogy jó helyen járok. Babakocsik, amiket sportra gyártottak? Ez kell nekem!

Persze nem teljesen erről van szó

Hiába láttam lelki szemeim előtt, hogy én majd nekiindulhatok a nagy hegyi túráknak az újszülött fiammal, rá kellett jönnöm, hogy ez nem igazán erről szól. Fél és 5 éves kor közötti gyerekeknek szokták ezeket javasolni, mivel ennél korábban vízszintes fekvést kell biztosítani a babának, egy ilyen babakocsi viszont nem dönthető annyira.

A sport babakocsi lényege, hogy egyrészt nagyon könnyen használható és szállítható, tömegközlekedésre méretei tökéletesen alkalmassá teszik, emellett pedig könnyű irányítani, és jól bírja a különböző terepviszonyokat: de azért nem egy terepjáróként kell elképzelni.

Ennek ellenére megtaláltam a tökéleteset

A honlapon talált sport babakocsi, bár az irreális elvárásaimnak nem felelt meg, amúgy tényleg tökéletesen nekem készült. Nekem, aki megőrülök, ha otthon kell ülni, a legjobb választás volt egy ilyen kocsi, és ráadásul ebben a feleségem is egyetértett velem.

Hihetetlenül egyszerű összecsukni, és kocsiba tenni, gyakorlatilag alig foglal helyet, amikor kimegyek vele a nagyszülőkhöz vidékre, hogy a valóban tiszta levegőn sétálhassunk a gyerekkel. A mindennapi, délutáni sétákhoz is kitűnő, és néha utánam is fordulnak, amikor a Margitszigeten meglát vele a többi szülő.

Nem hittem volna, hogy épp a babakocsi fog megnyugtatni az apasággal kapcsolatos kétségeim kapcsán, de úgy tűnik, mégis így lett, és ebben nagy szerepe volt annak a babakocsi áruháznak is, akiknél végül vásároltam. Ha ott nem találom meg azt a márkát és típust, amiben megtalálhatom önmagamat, valószínűleg megmaradtam volna egy hagyományos megoldásnál, és most minden délután a betondzsungelben köröznék a fiammal, ahogy mások is teszik. Most, hogy már elég idős lett hozzá, már a sport babakocsival járunk ki, én pedig örülök, hogy a könnyű kezelhetőség miatt órákon át tudok vele sétálni: én nem fáradok el, ő pedig a legnagyobb békességben tud aludni.

Igaz, hogy így most két babakocsit vettünk emiatt, de a feleségemét is ugyanerről a weboldalról rendeltük, és ő is tökéletesen elégedett az övével. Persze nem titkolt vágyam, hogy végre megnőjön a gyerek annyira, hogy a saját lábán jöhessen velem a hegyekbe túrázni – de amíg ez nem jön el, addig még bőven elég a sport babakocsi is.