Swarowski fülbevaló árvadászat Ausztriában

Nemrégiben jött a lehetőség, hogy egy rövidebb szabadság ellenében elutazzak a baráti társasággal Ausztriába, ahol rengeteg izgalmas megnéznivaló akad. Mivel nekünk Innsbruck és környéke volt ezúttal a célpont – érthető módon – elkezdtük gyűjteni a lehetséges programok listáját errefelé.

Nekem csak egy kikötésem volt, méghozzá az, hogy ha már itt vagyunk egy pár órát szánjunk rá arra, hogy meglátogassuk a Swarowski gyárat, ami közel található a városhoz és mindenképpen érdekes lenne a világ egyik legnagyobb és leghíresebb ékszergyártó cégének a gyárát bejárni. Hozzá kell tegyem, én már jártam ott egyszer nagyon régen, de akkor még nem sokat profitáltam mindebből. Gyerek fejjel az embert nem annyira nyűgözi le a luxus, mint amikor már jóval előrehaladottabb korban egyes hozzá közel álló személyek ösztönzik arra, hogy nyissa ki jobban a szemét e téren…

Alapvetően az én feladatom a szállás lefoglalása volt (ezért is nem szóltam bele jobban a program alakításába), merthogy én, aki már jártam ott jobban tudtam hol érdemes keresgélni. Találtunk is egy tökéletes alpesi hotelt, ami igazán megragadta a környék hangulatát. Szerintem az egyik ha nem a legfontosabb dolog, amit az embernek figyelembe kell vennie egy utazás szervezésénél az az, hogy autentikus környezetben tudjon eltelni az a pár hét vagy éppen nap, amíg ott tartózkodik. Ráérünk itthon visszazökkeni a valóságba.

Az előkészületek alapvetően gond nélkül zajlottak, hiszen a srácok (nem kevés estét rászánva egy-egy helyi „találkozó központban”) nagyon alaposan végigjárták az összes környékbeli úti cél javaslatot és még magunktól is próbáltunk pár ötletet beimprovizálni a listába, persze arra odafigyelve, hogy a nagy felfedezések és kirándulások közepette jusson idő a szimpla lazításra is, ami egyáltalán nem elhanyagolható szempont ha már pihenni megy az ember.

Az utazás maga nagyon jól telt! Fennakadások nélkül autóztunk ki a nem túl közeli célponthoz és a szállodában az első perctől fogva nagyon rendes kiszolgálásban részesültünk (ha már egyszer én találtam haha).

Sokat kalandoztunk a környéken, ami tekintetbe véve, hogy milyen is küllemre aligha fog furcsának hatni. A cél számomra leginkább ez volt. Mármint a környékbeli táj még alaposabb felfedezése, ha már egyszer jártam erre fiatalon de akkor mindezt elmulasztottam. Muszáj volt pótolni az elmaradást.

Az egyetlen lényeges látnivaló ezáltal (némileg otthoni nyomásra…) a már említett ékszer gyár volt. Nyomatékos utasítást kaptam, hogy ellenőrizzem le a Swarovski fülbevalók árát ott helyben is, hátha jobban megéri innen vásárolni, mint az internetről. Nos, mondanom se kell, hogy ha már ott voltam és nem egy „bizalmas” beszélgetést folytattunk le a feleségemmel a témáról az elmúlt hónapban, muszáj volt vásárolnom valamit. Így hát meg is vettem a szerintem legszebb, legmutatósabb fülbevalót. Remélve, hogy majd komoly elismerést aratok vele otthon.

Ez tulajdonképpen be is igazolódott. Hazaérve hatalmas boldogság fogadott, főleg a csomag kibontása után. Hiába na, az élet apró örömei… Remélem egyszer még eljutok ide újfent, mert az Alpoknál tökéletesebb helyet nem igazán ismerek feltöltődésre, kikapcsolódásra. Ha érdekel egy barátom miként jutott el egy kellemetlen továbbképzéstől egy esti randevúig kérlek olvasd el az alábbi cikket is.